Aktivitetskalender

Det skjer mye på Feøy, både vinter og sommer. Øya og området rundt formelig bugner over av tilbud til hele familien. Her er arrangementer og fritidsaktiviteter for både liten og stor, sprek og mindre sprek.

Januar

På Feøy innleder vi alltid året med å feire Janfin. Janfin er en gammel Rogalandstradisjon, hvor man samler alle sine kjente og kjære for å ønske det nye året velkommen. Under Janfin, som alltid feires den andre helgen i januar, serveres det lokale matretter med tradisjoner som går mange hundre år tilbake i tid. På Feøy samles vi på Feøy brygge til god mat, trivelig musikk og fakkeltog over øya.

Februar – April

Når kong vinter virkelig har gjort sin inntreden og hele øya er hvit og vakker, er det tid for ski og isfiske på Feøy. Med nypreparerte løyper for både langrenn og fatbike er det bare å komme seg ut på tur. Isfiskesesongen åpner også i februar. Stort sett kan man trygt begi seg ut på isen fra første helgen av februar, men det er alltid lurt å ringe oss først. Øyas kjentmenn sjekker tykkelsen på isen hver morgen, så det er bare å ringe resepsjonen på Feøy brygge etter klokken 11.00 så kan vi fortelle deg om isen er trygg eller ikke.

Mars

I tillegg til alle vinteraktiviteter som foregår på Feøy hver måned fra februar, kan man i mars besøke oss for “Hawaiifest”. Når vinteren står på som verst, og dagene er korte og nattene lenge, inviterer vi på Feøy brygge til en skikkelig sommerfest. Vi skrur varmen på fullt, fyller badestampen og fyller bryggen med varmelamper og bålpanner. På menyen står helstekt svin og i baren disker vi opp med paraplydrinker til alle besøkende.

April

Påsken er en flott tid på Feøy. Vi arrangerer påskeverksted for hele familien hver helg og har i påskeuken både skikonkurranser og isfiskekonkurranse. Hver kveld er alle velkommen inn i varmen med vårt eget husband og tradisjonell påskemat.

Mai

Kom mai du skjønne milde. Sommersesongen begynner for fullt i mai og første helgen møtes både fastboende og tilreisende for å stelle med den flotte øya vår og gjør den klar til en heidundrende 17 mai fest. 17 mai feires som den skal med boller, brus og kake. Mai er også måneden da vi igjen åpner for utleie av båter og kano.

Juni – August

Fra tidlig juni og ute august går det i ett på Feøy, hver uke og hver helg. Alle våre sommeraktiviteter er åpne for besøkende og i løpet av sommeren arrangeres det konkurranser for store og små på sykkel, roing, svømming og mye mer. Det er bare å kontakte oss for her skjer det noe hver eneste helg. Vi vet at for mange av våre gjester er det Feøys årlige fiskefestival som er sommerens store høydepunkt. Festivalen går av stabelen siste helgen i juli og samler hvert år mellom 100 og 250 fiskere fra hele Norge.

September – November

Høsten er en rolig tid på Feøy. Med unntak av enkelte spesialarrangement er dette en perfekt tid for de som ønsker en rolig uke eller helg ute i havgapet. Feøy brygge har åpent alle dager og er det nok gjester booket inn på rorbuene er det godt mulig vårt husband spiller opp til en liten dans.

Desember

Jul på Feøy må bare oppleves. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor vakkert det er her ute når julelysene er tent i alle hus og gårder. Det er tradisjon på Feøy at alle hus også tenner en julegran i hagen den 1. desember. Så når man ankommer med båten åpenbarer øya seg som en stjerne på havoverflaten. Feøy brygge har åpent hele desember og serverer tradisjonell julemat hele måneden. Våre juleverksted er åpent hver torsdag til søndag de første tre ukene.