Båtruter

Feøy er en samling av små vakre øyer utenfor Haugesund. Hovedøya har ikke fastlandsforbindelse og eneste adkomstmulighet er via sjøveien. Feøy ligger ikke langt unna øyene Karmøy, Røvær og Utsira. Av disse øyene er det kun Karmøy som har fastlandsforbindelse. Mellom Feøy og de andre øyene går det hver dag ferge og andre mindre båter.

Røvær-Feøy-Haugesund

Det er selskapet Røværfjord AS som opererer ruten Røvær-Feøy-Haugesund. Strekningen betjenes med båtene Røværfjord, som kan frakte opp til 84 passasjerer, og ferjen Røværskyss, som kan ta med seg opp til 48 passasjerer på hver tur. Om man skal ta turen ut til øyene må man starte på kaianlegget i Haugesund sentrum. Fra gågaten i sentrum er det ca. 10 minutter å gå ned til kaien hvor du finner båtene som kan ta deg til Feøy, Røvær og Stavanger. Turen ut til Røvær tar ca. 25 min og på Feøy legger man til kai etter ca. 20 min. Det er flere daglige avganger til og fra øyene. Rutetider finner du på hjemmesiden til Røværfjord AS. Om man har behov for å komme seg ut til øyene utenom ordinær rutetid, kan Røværfjord rederiet være behjelpelig med utleie av båt. Dette avtales med rederikontoret direkte.

Plassbestilling

Skal du reise med båtene til Røværfjord rederiet, kan du forhåndsbestille billett og reservere plass via nettportalen bestilling.kolumbus.no eller selskapets egen hjemmeside. Så lenge du bestiller via nett kan du booke billett helt fram til 30 minutt før avgang fra rutens startpunkt, altså fra båten forlater Haugesund sentrum. Alle kunder som benytter seg av bestilling på nett, vil på alle forhåndskjøpte billetter automatisk få 25 prosent rabatt ved betaling med bankkort. For å oppnå denne rabatten må man dog registrere seg for et “Kolumbuskort”. Kortet er gratis å gå til anskaffelse av og er kun gyldig med fremleggelse av gyldig legitimasjon. Alle billetter som er bestilt på nett med gyldig Kolumbuskort kan brukes i 30 dager fra bestilling. Om billetten ikke er brukt innen 30 dager er den ugyldig og Røværfjord rederiet forbeholder seg retten til å ikke refundere kjøpet. Ved ombordstigning i en av båtene må det fremvises gyldig billett og betjeningen kan kreve at alle reisende med rabattert billett fremviser både Kolumbuskort og legitimasjon.

Gruppebilletter

Alle grupper som ønsker å benytte seg av Røværfjords sine tilbud anbefales å forhåndsbestille billetter via våre hjemmesider eller kolumbus. Alle grupper over 8 personer kan oppnå rabatt på opp til 25 prosent. Rabatten vil kunne variere noe ut fra tidspunkt på året og på dagen.

Ungdomsbillett

Fra fylte 15 år til og med det året man fyller 20 år, kan man hos Røværfjord rederiet kjøpe Ungdomsbillett til sterkt rabattert pris. Ungdomsbilletter kan kjøpes for enkeltturer, eller som månedskort hvor man kan reise så mye man vil med både båt og buss i 30 dager for beskjedne 350 kroner. Alle ungdomsbilletter er begrenset til alder og alle reisende på denne type billett må sørge for at de har med seg legitimasjon på alle reiser.

Periodebillett

Om man planlegger å oppholde seg i vår region en lengre periode, for eksempel i sommerferien, kan man via Røværfjord sine hjemmesider bestille en periodebillett som gir deg fri tilgang til alle våre båter og busser i opp til 30 dager. Periodebilletter er tilgjengelig for barn, ungdom, voksen og senior. Selv om man har periodebillett er man ikke sikret plass på våre båter. Man stiller på lik linje som alle andre som har bestilt billett, uansett type. Man er dog sikret å komme foran alle passasjerer som kjøper billett på båten.

Gods

Så fremt det er forsvarlig med plass om bord kan man kostnadsfritt ta med seg gods, som sykkel og kano ombord. Om båten er full og det ikke er plass, må man påregne et ekstra vedlegg for at våre ansatte skal plassere godset andre steder på båten.