Kafe

Bygget som i dag huser kafeen og restauranten på Feøy brygge har en historie som går over 200 år tilbake i tid. Bygget som i dag tar i mot mange tusen gjester hvert år har en lang og ikke minst interessant historie. Bygget er et av de eldste handelsbyggene på øya og har spilt en viktig rolle i livet til alle som noen gang har bodd på Feøy. Gjennom historien har det vært landhandel, fiskeutsalg, slakteri, skole for øyas barn og hjem til tyske offiserer under krigen. Da vi overtok bygget for å følge vår drøm om å åpne rorbuanlegg her ute i havgapet, sang bygget på sitt siste vers. Det gamle stolte bygget hadde stått forlatt i mange år og det var ikke mange i lokalsamfunnet som trodde det skulle være mulig å redde bygget, men vi følte vi måtte prøve. Bygget hadde vært i lokalbefolkningens tjeneste i 2 århundre, så det var på tide at noen sa takk og viste det litt sårt trengt kjærlighet.

Sammen med fantastiske håndverkere og en god porsjon pågangsmot, gikk vi i gang med det som skulle bli et restaureringsprosjekt som virket å ingen ende ta. Men mye hardt arbeid og en drøm om å servere de deiligste kaker og fiskeretter til både lokalbefolkning og tilreisende, holdt både mot og humør opp. Etter nesten 16 måneder med blod, tårer og såre tomler kunne vi endelig si oss ferdig. Bygget var pusset opp fra bunn til topp og vi hadde klart å ta vare på mengder med historie. Den gamle vekten som var i bruk under slakter Helmersens tid, kjøpmannsdisken som for over 100 år siden rommet mel og sukker, samt skolepulter fra 1950. Alt har vi klart å ivareta og integrere i vår nye interiør. Vi er utrolig stolt over å atter en gang kunne invitere kunder inn i det gamle handelsbygget.

Havets delikatesser og franske bakverk

I dag serverer vi våre gjester de herligste bakverk og nytrukket kaffe i kafeen og på bryggen utenfor. På kjøkkenet er det vårt franske ektepar Abselon og Nadine som med en stødig hånd holder styr på kasserollene. Abselon har gått i lære ved flere av de beste restaurantene i Paris og Nadine har blant annet bakgrunn fra den kjente Cafe Paris i Toulouse. Sammen sørger de for at alle våre gjester møtes av de deiligste lukter når de ankommer. Nadine har ansvaret for alle bakverk, og de flotteste kaker og nydelig brød står på menyen hver dag. Abselon starter sine dager ute på havet sammen med de lokale fiskebåtene og sørger for at menyen formelig bugner over av de herligste fisk- og sjømatretter. Om våre kunder som overnatter i våre rorbrygger er heldig og lander storfangsten selv, er Abselon på pletten og hjelper til med tilberedning om det er ønskelig. Kafe Feøy er åpen alle dager fra kl 11.00 til midnatt. A’la carte serveres alle dager fra kl. 16.00. Kjøkkenet stenger 21.00 på hverdager og 22.00 i helgene.

Arrangement

Leter du etter en spektakulær plass for et festlig lag eller bryllup? Ta kontakt med oss på Feøy brygge. Vi kan betjene selskap på opp til 60 personer og våre franske kjøkkenmestre kan sette sammen en meny ut fra dine spesifikke ønsker. Nadine har lang erfaring med bryllupskaker og andre flotte bakverk. Feøy brygge samarbeider med øyas andre overnattingssteder og sammen med våre rorbuer kan vi lett innlosjere hele selskapet.

Aktiviteter for de minste

På Feøy brygge har vi selvsagt ikke glemt våre minste gjester. Mens de voksne nyter en rolig kaffe med påfølgende kake kan de minste se film eller boltrer seg i lekebingen. På sommerstid åpner vi dørene til en stor solfylt bakgård med behagelige sitteplasser og sandkasse for de minste.