Om Feøy Brygge

Feøy brygger ligger på Feøy, en liten øygruppe i Karmøy kommune i Rogaland. Feøy har ikke fastlandsforbindelse så her må man ta i bruk fergen som går flere ganger daglig til og fra Røvær og Haugesund, eller benytte egen båt. Bryggerekka på Feøy består i dag av seks komfortable rorbuer. Alle enheter er basert på selvhushold, men besøker man oss utenom vår høysesong kan vi også tilby fullpensjon. Hver rorbu har en boflate på ca. 80 kvm, går over to plan og har plass til fem eller seks personer. I tillegg kan vi tilby to mindre leiligheter som er beregnet for bare to personer.

Rorbuene

Alle våre rorbuer er innredet likt. Her vil du, i tillegg til soveplass for opp til seks personer, finne eget velutstyrt kjøkken, bad med dusj og toalett, stue med sittegruppe, tv og spisebord. Alle rorbuene er dekorert i rolige pene farger og har det man kan kalle et lett maritimt preg. Utenfor rorbuene vil man finne en stor felles brygge med badestamp, egen sittegruppe til hver rorbu og flere større langbord hvor alle våre gjester kan samle seg til et hyggelig lag. For alle som ønsker å benytte seg av badestampen må de kontakte resepsjonen minst 4 timer før.

Restauranten

Feøy brygge har egen kafe og restaurant som er åpen alle dager fra kl 11.00 til midnatt. A’la carte serveres alle dager fra kl. 16.00. Kjøkkenet stenger kl. 21.00 på hverdager og kl. 22.00 i helgene.
Våre kokker er stolte av sitt arbeid og benytter i den grad det er mulig bare lokale råvarer fra Rogalandsregionen. Fisk og havmat er naturlig nok en stor del av menyen vår, men det er også et godt utvalg av lokale kjøttretter for de som foretrekker litt mer kjøtt på beina. Feøy brygge har alle rettigheter og alkohol serveres alle dager i henhold til norsk lov.

Båtutleie

Feøy brygge har egen marina i tilknytning til rorbuanlegget og på anlegget kan båt leies av de som ikke kommer med egen. Alt i alt har vi fire båter på 5,3 m hver som er utstyrt med 30 hestekrefters motor og årer. Alle båtene har et lite overbygg og innvendig styrting, kompass, ekkolodd og selvsagt redningsvester til alle som skal ombord. I tillegg har vi en rekke kajakker og kanoer på tilbud. For at alle våre gjester skal føle seg trygg når de ferdes i skjærgården rundt Feøy er alle våre båter utstyrt med peileutstyr. Skulle man komme opp i en nødsituasjon er det bare å aktivere peileutstyret så sendes det automatisk ut et redningsfaretøy. For de som ikke har medbragt utstyr kan vi også tilby utleie av fiskestenger, håv etc. Fiskekroker og anbefalt agn kan man kjøpe i resepsjonen på anlegget.

Sløying

Når man kommer i land etter en forhåpentligvis vellykket fisketur har Feøy brygge eget sjøhus som er innredet for sløying og filetering av fangsten. Ønsker man å ta med seg fangsten hjem kan vi også tilby passende frysebokser til en rimelig pris. For dem som har booket et litt lengre opphold kan vi tilby en egen røykovn hvor man kan røyke fisken med ulike lokale vekster. Eget fryserom for oppbevaring er også tilgjengelig. Her er ellers egne oppbevaringsplasser for alt fiskeutstyr. Alle oppbevaringsrom kommer med egen nøkkel og alle boenheter disponerer sitt eget rom.

Feøy brygge er et ferie- og fritidsanlegg som passer for hele familien. Her kan du nyte en tilbakelent og avslappet ferie, oppleve natur og miljø i området rundt bryggene, eller oppsøke  rike fiskeplasser fra både berg og båt. I resepsjonen finner du et bredt utvalg av fiskeutstyr. Her er alt fra stenger og sneller, til snører og kroker som er egnet for området.

Velkommen til ferie med havet som nabo!