Sommer på Feøy

Feøy ligger omkranset av øyer, holmer og skjær på alle kanter. Her inviteres du ut til et nydelig terreng hvor både store og små kan gå tur og nyte vår ville, vakre natur. På varme sommerdager er Otra og Hartevatn friluftsområde stedet å være. Badetemperaturen kan komme opp i 20 °C. Eller man kan besøke oss på Feøy brygge hvor vi har både badestamp og et lite svømmebasseng. 

Til fots

Feøy tursti er en flott tursti på ca. fem og en halv kilometer. Turstien, som er gruset, går langs Brovingen fra Hegni og opp til Feøy brygge. Stien er bred og fin og kan lett benyttes også av personer i rullestol. Således er det også lett å ta med seg de minste i vogn om de ikke føler for å gå selv. På kveldstid slås lysene på slik at man kan nyte den flotte utsikten også på kveld- og nattestid. Underveis på stien er det flere rasteplasser med både sitteplasser og ferdig klargjort bålplasser. Ønsker man å tilbringe en natt under åpen himmel er det opp til flere oppmerkede plasser langs stien som er meget godt egnet for telt. De oppmerkede områdene blir alle stelt med jevne mellomrom og det er både bålplass og friskt vann tilgjengelig.

Utleie av båt og kano

På Feøy brygge kan du leie båter og kanoer. Alle båtene er på 5,5 meter og er utstyrt med nødpeiler, redningsvester, årer og motor på 30 hestekrefter. For dem som ønsker å prøve fiskelykken, kan man ved Feøy brygge også leie fiskestenger, håv, osv. Agn og kroker kan kjøpes i resepsjonen. Båtene er av typen Pioner jolle med plass til to voksne og to barn. Kanoene våre har plass til to voksne, eller en voksen og to barn.

Priser båt/ kano:

1 time: 125 / 100

1/2 dag: 185 / 140

1 dag: 315 / 180

2 dager: 500 / 300

Kulphopping

Dette er nok en aktivitet mange er nye til, men det er en utrolig spennende og morsom aktivitet. Gjennom hele sommeren og høsten kan du bli med Feøy aktiv på Kulphopping.

Sammen med instruktør kan du teste kulphopping i maskakulpen. Kulphopping gir deg en luftig og ikke minst forfriskende opplevelse. Hopp ut i det klare vannet med våtdrakt og vest. Velg mellom to lokasjoner og mellom tre forskjellige høyder; 3, 5 og 10 meter. Instruktørene er sertifiserte livreddere og sørger for en sikker og morsom opplevelse for alle. Alle kurs starter med en kort teori- og sikkerhetsinnføring på Feøy brygge før man går ut til maskakulpen. Hele opplevelsen tar 2-3 timer og man må være minimum 12 år gammel for å delta. Kurset, inkludert utstyr og sikkerhetsopplæring, koster 350 kroner pr. person.

Sykling i vakkert terreng på sti

Terrenget rundt Feøy byr på variert stisykling, og Feøy aktiv tilbyr stisykkelturer i forskjellige katagorier. Turene går på sti, i langrennsløyper og på skogsstier. Turene går blant annet innom Feøytoppen og man vil oppleve en flott utsikt ut over hele øysamfunnet. Du trenger ikke egen sykkel for å være med turen, for prisen inkluderer sykkel og tilhørende utstyr. Turene starter fra Feøy brygge og ender på samme sted.

Pris inkl guide: 540,-

Pris uten guide: 365,-

Når: Fra 1 juli og frem til snøen kommer

Åpen gård på Fjellgarden

Merethe og Rolf Arne ønsker deg velkommen til et koselig besøk på Fjellgarden. Her kan man besøke dyrene Lillemann Even, Pjokken, Gråmann, Smørbukk, Supermann og Hrokur. Man kan også nyte et godt måltid eller hjelpe dem mate og stelle dyrene. Du kan også ta deg en tur innom landhandelen deres hvor de selger egenprodusert tradisjonsmat som kjøttkaker, rømmegrøt, pølser, pålegg, pølser, spekemat m.m