Vinter på Feøy

Feøy er ikke bare for deg som liker bading, fisking og rolige dager i skjærgården. Her er det fullt liv hele året. Feøy brygge har åpent året rundt og vi har en lang rekke aktiviteter å by på, sommer som vinter.

Fatbike

Fatbike er egentlig bare en helt vanlig sykkel, men en ting skiller den ut fra de mer vanlige sykkeltyper man er vant med; fatbikes er utstyrt med ekstra brede dekk. Helt opp i 10 cm bredde faktisk. De brede dekkene på fatbike gjør at man lett kan sykle på snø. Med sine tjukke dekk flyter du godt oppå snøen uten å sette særlige med spor etter deg. Hver vinter blir det preparert løyper for fatbikes over hele Feøy. Dermed kan man sykle over hele øya og man får en helt annen opplevelse enn det man får på våre sommerturstier. Som ved skigåing i våre preparerte løyper er det viktig å vise hensyn til andre som også er på tur. Hold til høyre og avpass farten etter forholdene og etter andre som befinner seg i løypene. Noe av det beste ved å sykle fatbike er at du har mulighet til å sykle utenfor løypene når det er skareføre. Syklene våre er alle av merket “Fuji” og finnes i størrelsene small, medium og large. Alle beregnet for voksne. Syklene leies ved Feøy brygge.

Pris for leie:

To timer: kr. 200

En dag: kr. 400

To dager: kr. 600

Vanlig sykkelhjelm er inkludert i leieprisen

Hundekjøring

Opplev naturen på en ny og spennende måte med en tur med hundeslede. Her kan du enten kjøpe deg en tur med hundetrener og kjentmann, eller du kan melde deg på et kurs hvor du lærer å ta hånd om ditt eget hundespann. Feøy Husky tilbyr hundekjøring fra Tresviken til Feøy brygge. Hundekjøring er på tilbud alle dager hele vintersesongen. Det tilbys rundturer på ca. 1 time, halv- og heldagsturer, samt overnattingsturer. Feøy Husky kan også tilby spesielt tilrettelagt opplegg for grupper på mer enn ti personer. For at det skal kunne organiseres turer til vanlig må det vært et minimum av to påmeldte deltakere. Turer med Feøy Husky kan bestilles på deres hjemmesider, eller man kan kontakte resepsjonen på Feøy brygge så hjelper vi deg med bestilling. Alle kunder som har bestilt overnatting ved Feøy brygge vil kunne få opp til 15 prosent avslag på turer med Feøy Husky.

Langrenn

Feøy tilbyr preparerte løyper som går rundt hele øya. Om man holder seg i de preparerte løypene, vil man underveis på turen komme forbi flere rasteplasser med sitteplasser og ferdig bålplass. På kveldstid slås belysningen på slik at man trygt kan nyte den flotte øya vår helt fram til kl. 22.00 hver kveld. Om man ikke har ski og utstyr kan det leies ved Feøy brygge. Vi må dog gjøre oppmerksom på at utvalget av sko er noe begrenset, så vi anbefaler at man forhører seg om hva som er tilgjengelig før man ankommer.

Isfiske

Fiske er stor del av livet på Feøy, sommer som vinter. Av sikkerhetsmessige hensyn leier Feøy brygge ikke ut båter på vinterhalvåret. Været her ute kan raskt snu og det siste vi ønsker er ulykker, men det betyr ikke at man ikke kan kose seg med fiske på Feøy også på vinterhalvåret. Så snart isen er tykk nok åpner vi for isfiske, med eller uten guide. Her er det flere fine bukter mellom alle øyene som fryser helt, men vi anbefaler at man forhører seg med de ansatte på Feøy brygge eller lokalkjente om hvor det er trygt å ferdes da det er langt fra alle bukter hvor isen oppnår en trygg tykkelse.